Ingredienser:
 
1 (800g) stykke frisk hel fisk, skaleret og renset (For eksempel. Havaborre)
Salt: 6 kopper grovt og 3 kopper fint bordsalt
1 citron, zested
1 bund finhakket dild
1 hvidløgsfed, knust og hakket
3 æggehvider, piskede indtil de er tykke
1 bund finhakket timian
8 blade salvie, finhakket
1 bund finhakket rosmarin
2 laurbærblade, finhakket

Metode:
 
Sæt nogle af urterne i en lille skål, tilsæt lidt citronskum og knust hvidløg. Anbring i fiskens mave.
 
I en anden skål med æggehviden tilsættes resten af urterne og citronskallen og bland det. Tilsæt derefter alt saltet og bland det igen.
 
Lav en seng salt på en ovnbakke med bagepapir, så fisken kan lægge på, og dæk derefter resten af fisken med den resterende saltblanding.
 
Kog i ovnen på 200 grader Celsius i 40 minutter, tag den ud af ovnen, og lad fisken stå i 5-10 minutter. Bryd saltskorpen forsigtigt og server med en salat.

Relaterede billeder: